v.12

Barnet:
Fostrets ansikte börjar nu att synas allt tydligare. Det har fått en haka och en liten näsa. Små fingernaglar och tånaglar bildas. Eftersom blodmängden har ökat slår fostrets hjärta nu några slag snabbare per minut. Fostret urinerar för första gången och urinet hamnar i fostersäcken. Det kan också svälja och göra andningsrörelser. Risken för missfall minskar kraftigt efter vecka 12.

Vikt 25 g och längd 55-60 mm

Mamma:

Illamåendet upphör för många. De flesta har ökat 1-4 kg i vikt. Om du har kräkts mycket kan det dock hända att du till och med har minskat i vikt men det är inget du behöver oroa dig för.

Har någon sagt att du "ser gravid ut"? Det beror inte bara på din inre lycka över att vara gravid utan också på att din hy ser bättre och slätare ut. Det är ett resultat av ökad blodmängd och hormonet hCG.  

Kanske har ni redan talat om för nära och kära att ni väntar barn men många brukar vänta med det till efter vecka tolv eftersom risken för missfall minskar kraftigt då.

Partner:
Om du har frågor som du av någon anledning inte vill ta upp med din partner kan det kännas skönt att prata med kompisen istället. Du kanske bär på en oro som du inte vill belasta din partner med. Om han eller hon har barn kan du säkert få svar på många av dina frågor. Hur var deras sexliv under graviditeten? Hur påverkades hans eller hennes partner av den? Förändrades deras relation?

Mödravården:

Nu bör du har varit på ditt första besök på mödravårdscentralen och även ha gjort en läkarundersökning om du är förstföderska.

Det är möjligt att du kan få lyssna på ditt fosters hjärtljud. Många tycker att det låter som ett ånglok.lite mera "onödig" info sådär :P vart inge förra veckan, men kände mig inge pigg då, så jag sket i det haha....

inte hänt så mycket nytt sen sist, förrutom att vi äntligen städat ur lägenheten...inte hört nå från Salabostäder, så förhoppningsvis så var dom nöjda med städningen....vore ju konstigt annars, vi (mest mamma dårå haha, tack så mycket!) städade ju ALLT!! så fakturerar dom mig så ska dom få ett helvette haha....o ett stort tack till Per o Peter som bar o sprang som tokar i värmen! O ja, ska inte glömma Anna o Annika heller!! :) fan va vi svettades haha....o ett stort tack till Knarrénberg som förvarar mina kära ägodelar tills vi bli salabor igen :D var välbehövligt att få träffas dom där få minutrarna, känner mig lite ensam här uppe emellanåt....o kiki, jag har saknat dig med :D men snart ses vi igen, när lilla Bruce ska flytta hem till oss tre....sen får du ju komma å klämma på magen med sen å :D

Ja Bruces bror fick ju ÄNTLIGEN komma hem nu i söndags, danke Maria för att du ville köra han till Sala....ni ville väl bli av med han lika mycket som vi ville ha han så :D gick skitbra att ta me han på tåget, han pep några gånger, typ när tåget krängde till....kissade lite också....o när vi väl kom hem, så bara knallade han ut ur buren o kollade in lägenheten, ät lite o började spinna som en tok på en gång.....o han bara spinner o spinner, o ska va med överallt....riktigt social o nyfiken....dock lite envis, mamma gillar inte att få blommor o hår förstört haha! han har hunnit med att döda min palm den jäkeln :D

det råder lite delade meningar om vad han ska få heta, hittills blir han kallad gubben, vännen o bebis....o inget är väl nåt han ska heta så vi får försöka komma fram till nåt bra....får väl lägga upp bild å presentera han ordentligt när han fått sitt riktiga namn :)

nä nu ska jag nog värma några baguetter i ugnen innan sängdags.....måste försöka sova i den här värmen....*suck*Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0